Leteckou show v Chotěboři obohatí Mistrovství ČR v letecké akrobacii letounů

09. dubna 2014

„Letecká akrobacie je snahou o posunutí hranice lidských možností vpřed..“

Letecká show Chotěboř 2014

Tímto mottem ožije třetí červnový týden vzdušný prostor letiště Chotěboř v samotném srdci Vysočiny. V průběhu čtyřech dnů zde proběhne Mistrovství České Republiky v letecké akrobacii motorových letounů, které doplní nedělní letecká show plná vzrušení v oblacích, ale i na zemi, kde zároveň proběhne dětský den plný zábavy, soutěží a atrakcí.

 Celá událost proběhne v termínu 19.-22.června 2014. Čtvrtek bude prvním závodním dnem, během kterého několik desítek pilotů předvede své pilotní umění.

Celé Mistrovství bude poté pokračovat až do sobotního večera, kdy v 18 hodin proběhne slavnostní vyhlášení výsledků. Neděle bude věnována letecké show spojené s dětským dnem i bohatou zábavou a občerstvením pro dospělé.

 V rámci Mistrovství v letecké akrobacii se špičkoví piloti na speciálně upravených letounech utkají o zlatou příčku postupně ve čtyřech kategoriích. Jejich úkolem bude odlétat akrobatické figury v rámci sestavy volné, povinné, ale i tajné a své umění zakončí freestyle vystoupením v oblac

 I nedělní letecká show přinese spoustu nádherných zážitků. Ve vzduchu budou k vidění letouny, které budí rozruch v leteckých kruzích a na významné letecké show, kterou se show na letišti v Chotěboři stala, nemohou chybět.ích. Piloti budou létat rozděleni do čtyřech kategorií podle úrovně náročnosti prováděných akrobatických prvků. Celkem tedy ze soutěže vzejdou čtyři vítězové, v kategoriích Sportsman, Intermediate, Advanced a v kategorii nejvyšší – Unlimited, kde létají nejzkušenější piloti na nejvýkonnějších strojích.

 Návštěvníci budou mít možnost vidět průběh vývoje letectví. Představí se nejstarší letouny z dob první světové války, letouny, které pomáhaly přepsat světové dějiny a sloužily vzdušným silám států z nejrůznějších koutů světa a na pomyslném vrcholu vývoje bude možné spatřit i letouny, které tvoří technicky nejvybavenější prototypy současných armádních stíhaček, akrobatických speciálů a sportovních letounů.

 Událost takovéhoto rozměru by se neobešla bez podpory partnerů, kteří významnou měrou pomáhají rozvoji společnosti okolo nás. Naše poděkování patří Městu Chotěboř, Kraji Vysočina, našemu generálnímu partnerovi společnosti GCE Group, ale i dalším velmi důležitým partnerům, díky kterým se sen aeroklubu v srdci Českomoravské Vrchoviny, o pořádání letecké události dosahující úrovně významných světových leteckých show, stává skutečností.

Partneři akce

  • https://www.airshowchotebor.cz / Leteckou show v Chotěboři obohatí Mistrovství ČR v letecké akrobacii letounů