Letecká show (Neděle 21.června 2015)

13. května 2015

V neděli 21. června 2015 oslaví letiště v Chotěboři sedmdesáté výročí od počátku rozvoje letectví v okolí města Chotěboř. Na tento den připravili organizátoři na půdě aeroklubového letiště leteckou show spojenou s dětským dnem, která návštěvníkům připomene významné milníky ve vývoji letectví a nabídne den plný zábavy a zajímavých ukázek na zemi i v oblacích.

Oslavy létání započnou již v pátek před samotnou leteckou show, tedy 19. června, kdy při příležitosti oslav 750 let od založení města Chotěboř proběhne v prostorách městského kina výstava fotografií z historie i současnosti letiště a ocenění významných členů Aeroklubu, kteří se velikou měrou zasloužili a rozvoj létání a vznik letiště tak jak ho známe dnes.

010Samotná letecká show je tedy naplánována na neděli 21. června na letišti v Chotěboři, poblíž obce Počátky. Brány letiště se otevřou již v 10 hodin dopoledne a dopolední část bude věnována především dětskému programu a ukázkám zajímavé pozemní techniky. Pro děti bude připraveno divadlo, taneční vystoupení, pro dospělé vystoupí pěvecký výběr talentů rádia Country, bude připravena spousta her a soutěží pro dětské návštěvníky i jejich rodiče a nebude chybět ani bohaté občerstvení. Návštěvníci budou mít po celý den možnost zakoupit vyhlídkové lety vrtulníkem v okolí Chotěboře a z blízkosti si prohlédnout zajímavé letouny z historie i současnosti.

Letecká show vypukne ve dvě hodiny odpoledne. Její první hodina bude věnována letounům z historie Aeroklubu Chotěboř i z jeho současnosti. Piloti předvedou své letecké umění a stroje, které tvoří neoddělitelnou součást leteckého života a návštěvníci se dozví díky profesionálnímu komentáři všechny detaily a příběhy spojené s těmito letouny. Do Chotěboře zavítají i letouny, které zde nejsou typické, největší novinkou letošního roku bude letoun Twin Beech, který využívalo námořnictvo Spojených států Amerických v průběhu druhé světové války a který v současnosti patří do sbírky Českého leteckého ráje. Diváci se mohou těšit též na leteckou akrobatickou skupinu Follow me, kdy čtyři letouny typu Zlín Z226 létají synchronizovanou akrobacii v těsně semknuté skupině. Letecký program bude opravdu nabitý a jeho veškeré detaily naleznete v sekci Program.2656

Pro návštěvníky letecké show bude připraveno rozlehlé parkoviště a ti, kteří se rozhodnout pro cestu autem přes město Chotěboř musí zvolit objízdnou trasu, která bude rovněž detailně popsána na internetových stránkách. Organizátoři ovšem pro všechny zájemce připravují i kyvadlový autobus, který bude jezdit v pravidelných intervalech z Chotěboře na letiště a zpět a nabírat cestující bude tentokrát na celkem třech místech – u zastávky poblíž hotelu Vysočina na náměstí, u obchodního domu Discont a na zastávce poblíž chotěbořského hřbitova.

 pokud byste si rádi užili nezapomenutelný den s celou rodinou, viděli Chotěboř a okolí z paluby vrtulníku nebo si jenom rádi příjemně odpočinuli, určitě si poznamenejte neděli 21.6.2015 do svých kalendářů a leteckou show si nenechte ujít.

 Těšíme se na Vaši návštěvu!

 Za organizační tým letecké show,
Petr Bukáček.

Partneři akce

  • https://www.airshowchotebor.cz / Letecká show (Neděle 21.června 2015)