České Aerolinie

03. června 2013

Bez názvu (3)

České Aerolinie představí 22.června na GCE letecké show v Chotěboři jedno ze svých dopravních letadel. Přilétnou k nám s dopravním letounem typu ATR42/72. 

ATR je dvoumotorový turbovrtulový dopravní letoun určený pro kratší regionální tratě. Je výrobkem italsko-francouzské společnosti ATR a vyrábí se v Toulouse, kde firma úzce spolupracuje s výrobcem letadel Airbus. Vývoj ATR byl oznámen na Pařížské letecké přehlídce v roce 1985 a výroba začala v lednu 1986.

Mimo stroje ATR42/72 vlastní České Aerolinie i letadla typu Airbus A319/A320/A321 a nově i dálkový letoun Airbus A330-300. Přinášíme Vám zde tiskové prohlášení společnosti České Aerolinie k příležitosti otevření nových dálkových linek s letounem Airbus A330-300.

České aerolinie rozšířily flotilu o první dálkový Airbus A330-300

První dálkový Airbus A330-300 se stal součástí letadlového parku Českých aerolinií. Ponese symbolickou imatrikulaci OK-YBA připomínající Iljušin IL-62, historicky první dálkový letoun ve službách společnosti. Letoun bude od června nasazován zejména na novou pravidelnou linku Českých aerolinií do Soulu, dále na lety do Almaty, Moskvy a Tel Avivu. Společnost v budoucnosti plánuje doplnění flotily o další stroje Airbus A330…

České aerolinie v sobotu odstartují první lety do Soulu a Mnichova

V sobotu 1. června, krátce po poledni odstartuje z Prahy Airbus A330-300 OK-YBA na svůj první obchodní let ve službách Českých aerolinií. Zamíří do Soulu, metropole Jižní Koreje, s novým logem na trupu připomínající letošní 90. výročí založení společnosti. Dálkový Airbus A330-300 bude kromě Soulu dále nasazován na linky Českých aerolinií do Almaty, Moskvy a Tel Avivu, při zvýšené poptávce i na jednotlivé lety do dalších destinací, nově například do Barcelony a Madridu. Tuto sobotu České aerolinie zahájí provoz také na nové lince mezi Prahou a Mnichovem, na které bude společnost nabízet až tři spoje denně…

 

Partneři akce

  • https://www.airshowchotebor.cz / České Aerolinie